Onze visie op naturisme

Onze visie op naturisme

Onze visie opnaturisme

De grootste wens wij is om op al onze campings de waarden van het naturisme te verspreiden en duidelijk te maken. Omdat wij graag willen dat iedereen, wie dan ook, de mogelijkheid heeft zijn naturisme in alle vrijheid te beleven zonder bang te hoeven zijn voor de blik van geklede vakantiegangers, werken wij eraan de waarden van deze levenskunst door te geven aan zoveel mogelijk mensen.

Een aantal van onze campings kan zich flexibeler tonen op het gebied van naaktheid, maar wij streven ernaar naaktheid tot algemene regel te maken in al onze centra, in navolging van het CHM, het naturistencentrum dat als eerste de pioniers van deze nieuwe expressiewijze heeft ontvangen.

Een ethiek voor een serene vakantie

Terwijl het steeds gangbaarder wordt dat het animatiepersoneel op onze campingsnaakt is, willen vakantiegasten die gekozen hebben voor naturisme van een verblijf genieten dat past bij hun wensen en waar principes worden nageleefd die bedoeld zijn hun naaktheid en die van u te respecteren:

  • Ondertekening bij aankomst van de verbintenis om de naturistische houding te respecteren
  • Oprichting van een naakte miniclubom ook kleine kinderen deze levenskunst bij te brengen
  • Toegang tot bepaaldeactiviteiten alleen voor vakantiegasten die naakt zijn
  • Borden met onze waarden op de camping en op de accommodaties van eigenaren, waarmee deze hun verbintenis aangeven om onze waarden na te leven en na te doen leven.

U vindt dit soort acties wat ver gaan? Toch zijn ze echt nodig, zodat iedereen op onze campings ervan op aankan dat hij hier ongedwongen naturisme kan beoefenen en andere vakantiegasten ontmoet die dezelfde wens van welzijn en vrijheid delen.

Naturist zijn als je 15 bent

Omdat het niet altijd makkelijk is op deze leeftijd,op weg naar volwassenheid, waar alles wat gevoelig ligt enwaar de hormonen in alle staten raken bij naaktheid, respecteren wij de gêne van onze tienersdoor ze te begeleiden bij de manier waarop ze over naturisme denken.

SOCNAT kent de wensen, behoeften en schaamtegevoelens van jongeren en houdt hier altijd rekening mee. Daarom is voor hen een bepaalde marge in hun doen en laten toegestaan. Ze mogen strandshortsdragen, behalve op het strand en in het zwembad, waar iedereen verplicht naakt dient te zijn.

Laten we onze omgeving respecteren

Het idee datnaturisme alleen maar bedoeld zou zijn om in alle vrijheid naakt te kunnen zijn, is niet op zijn plaats. Naturist zijn, dat betekent dat we bepaalde basisprincipes aanhangen, zoals respect voor onze planeet en ecologische bewustmaking.
Op de campings van SOCNAT bevestigen wij onze verbintenis door hier dagelijks naar te handelen via:

  • Afvalscheiding: aanleg van een Trilabas-afvalsorteerplaatsophet CHM met verschillende containers om het afval te sorteren.
  • Bijdragen aan de productie van groene energie: SOCNAT heeft een‘contratéquilibre’,een overeenkomst voor duurzame energieproductie,afgesloten met het Franse elektriciteitsbedrijf EDF.
  • Een milieubewuste houding: met het label ‘clé verte’: waterbeheer, milieubewustzijn, een verantwoord inkoopbeleidenz…
  • Deelname aan aanplantingsacties, in het bijzonder van bomen.

De kans creëren om een gezonde vorm van naturisme te bedrijven, gebaseerd op fundamentele waarden, heeft u helemaal zelf in handen.Word actief schepper van uw naturisme, kies voor vakantie op een SOCNAT camping.