Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Ontdek de geest van Camping Tohapi Naturiste

Albert Lecocq, op 13 augustus 1905 geboren in Arras, was een groot voorstander van lichaamsbeweging in de buitenlucht en van nudisme. Omdat hij zich bewust was van de weldaden en de therapeutische effecten van het zonnebaden als hij helemaal naakt was, wilde hij deze ervaring met zo veel mogelijk mensen delen.

Albert Lecocq voelde ongetwijfeld als één van de eersten de behoefte om naturistenvakanties voor iedereen te organiseren. Hij was een man met zienersblik, die begreep dat het naturisme een zeer groot succes zou worden en bij veel mensen zou aanslaan.

Na een lange speurtocht in verschillende regio’s in Frankrijk op zoek naar terreinen om de mensen te ontvangen, belandden Albert Lecocq en een paar kameraden uiteindelijk in Montalivet-les-Bains in de Médoc (Gironde) waar de gemeente bereid was hen een terrein van 23 ha met rechtstreekse toegang tot de oceaan te verhuren. Op 23 juli 1950 richtten ze het Centre Hélio Marin op en daarmee het eerste naturistenvakantiedorp van Europa.

Vier jaar lang werd het centrum beheerd in de vorm van een vereniging, maar Albert Lecocq zag al snel de beperkingen hiervan in en richtte in 1954 Socnat op, een maatschappij met als doel naturistische vakantiecentra te beheren en te exploiteren.

Een uniek model

Het aanbod van Socnat breidde zich uit met de aanleg van een tweede naturistencamping, het Domaine de La Genèse in Méjannes-le-Clap, in de Gard,en onlangs met de aankoop van naturistencamping Le Clapotis in La Palme, in de Aude.

De rudimentaire voorzieningen uit de begintijd liggen inmiddels ver achter ons. Onze naturistencampings bieden u tegenwoordig moderne faciliteiten zoals:

 • verwarmde zwembaden
 • waterparken
 • gevarieerde winkels
 • uitstekende huuraccommodaties
 • wellness-centers
 • sanitair met water dat verwarmd wordt op zonne-energie
 • wifi en nog veel meer

Waar het ons vooral om gaat, is onze vakantiegasten naturistische verblijfplaatsen te bieden van verschillende grootte en met een verschillende sfeer, waariedereen kan uitrusten of zich lichamelijk kan ontplooien in contact met een ongerepte natuur.

Partnercampings voor een grotere keus!

Omdat iedereen anders is, beleven we onze naturistenvakantie niet allemaal op dezelfde manier. Afhankelijk van leeftijd, voorkeuren, temperament en gezinssituatie heeft iedereen andere verwachtingen. Om u in staat te stellen een keus te maken die zo goed mogelijk bij uw wensen aansluit, hebben wij besloten ons aanbod van naturistencampings uit te breiden. Wij bieden u uiterst zorgvuldig geselecteerde partnerbestemmingen aan die de naturistenwaarden die wij verdedigen, hoog in het vaandel hebben staan.

Zo kunt u verblijven in onze stacaravans op camping Les Aillos in Caraman, gelegenin de Haute-Garonne, vlak bij Toulouse, en op camping Petit Arlane inValensole,gelegen in de Alpes de Haute Provence.

Bij ons kunt u een naturistenvakantie beleven die op u lijkt!


Nos 10 engagements

Onze verbintenissen

1. Voor ieder wat wils

Wij bieden u vijf naturisten bestemmingen met verschillende sferen. U kunt kiezen voor een grote camping met meer dan 3000 staanplaatsen of een kleinere met maar 100 plaatsen, of voor een camping met een rustige of juist een levendige sfeer, of kiezen voor uw favoriete regio.

2. Uitzonderlijke naturistencampings

In een zeedennenbos aan de Atlantische Oceaan, aan de rivier midden in een weelderige natuur, of aan een meertje omringd door wijnranken, cipressen en amandelbomen ...Al onze naturistencampings bieden u een uitzonderlijke omgeving met een nog ongerepte natuur waar u de uitdrukking "één worden met de natuur" aan den lijve kunt ervaren.

3. Een warm onthaal

Vanaf uw reservering tot aan uw aankomst op één van onze naturistencampings stellen wij alles in het werk om u een geslaagde vakantie te bezorgen. Ons reserveringsteam en onze adviseurs blijven klaarstaan voor u om u te helpen bij de juiste keuze van uw bestemming en u te helpen de beste plek of accommodatie uit te kiezen. Ter plaatse zullen onze ontvangstteams u altijd hartelijk onthalen en alles doen om tegemoet te komen aan uw minste of geringste wens.

4. Beginners begeleiden

Voor het eerst verblijven in een naturistendorp is niet altijd eenvoudig. Nieuwkomers weten niet per sé welke codes en gebruiken hier gelden. Maar geen zorgen, wij bieden u persoonlijke begeleiding zodat u volkomen onbezorgd aan uw naturistenvakantie kunt beginnen.

5. Naleving van de naturistenwaarden

In navolging van de pioniers die Socnat hebben opgericht, zorgen wij ervoor dat de naturistenwaarden in onze vakantiedorpen zo goed mogelijk worden nageleefd. De aanwezigheid van ambassadeurs van de naturistische ethiek die vakantiegasten moeten benaderen die zich niet houden aan naaktheid, de verbintenis die u tekent bij aankomst op de camping ende borden waarop onze waarden vermeld staan, zijn stuk voor stuk de garantie voor u dat wij bijzonder waakzaam blijven op het ongepast dragen van kleding in onze Centra.

6. Een milieubewust beheer van onze omgeving

Omdat wij er diep van overtuigd zijn dat een milieuvriendelijker toerisme met respect voor de ecosystemen mogelijk is, worden in al onze centra het hele jaar door acties gevoerd met als doel:

 • de natuur in goede staat te behouden door de heraanplantingvan bomen,
 • de voorkeur te geven aan lokale producten,
 • afvalscheiding te stimuleren,
 • water op een verantwoorde manier te gebruiken,
 • biologische schoonmaakproducten te gebruiken,
 • verlichting en bakens aan te leggen die op zonne-energie werken,
 • jong en oud bewust te maken van ecologisch verantwoord handelen.

Wees dus niet verbaasd als u tijdens uw vakantie wordt verzocht mee te doen met het schoonmaken van het strand of alseen horecagelegenheid u vraagt om een glazen bord mee te nemen als u uw afhaalgerecht komt ophalen, dit om het gebruik van plastic bakjes te vermijden.

7. Volkomen veilige vakantie

Omdat wij naakt leven op onze naturistencampingshouden wij uiteraard bijzonder goed in de gaten wie de campings bezoeken.Al naar gelang de grootte van de camping ziet een heel team of één medewerker toe op uw veiligheid overdag en ’s avonds. Zij controleren ook de pasjes, leiden de gasten naar hun staanplaatsen zien toe op de naleving van het reglement. Ze zijn getraind en uitgerust om eerste hulp tebieden en kunnen daarom iedereen die een probleem heeft, te hulp komen.

8. Speciale aanbiedingen voor een goedkope vakantie!

Profiteer van onze speciale aanbiedingen aan het beginvanhet seizoen om tot 25% van de prijs voor uw verblijf te besparen.Deze aanbiedingen zijn gegarandeerd de beste en wij verbinden ons ertoe geen betere aanbiedingen te doen, zelfs de lastminute-aanbiedingen zijn niet goedkoper. Wees dus slim en boek vroeg!

9. Ontvangst van de kleintjes

U hoeft uw auto echt niet vol teladen met alle spulletjes die u dagelijks voor uw baby nodig heeft.Wij stellen u tijdens uw hele verblijf een vouwbedje en kinderstoel ter beschikking. U hoeft dit alleen maar op te geven bij reservering.

10. De garantie van onbezorgd reizen

Dankzij de verzekering die u dekt voor annulering enonderbreking van uw verblijf, geldig vanaf de reservering tot het einde van uw verblijf, kunt u geheel onbezorgd op vakantie.

Kiezen voor een naturistenvakantie met Socnat, is kiezen voor een geslaagde naturistenvakantie!