Minj eerste stappen in naturisme

Minj eerste stappen in naturisme

De stap zetten om naakt te gaan… de eerste keer

Laten we eerlijk zijn: we leven in een wereld waar individuele creativiteit voor een groot deel de kop wordt ingedrukt door een weldenkende meerderheid die de massa opsluit in een keurslijf van vaste fatsoensregels. In zo’n wereld is het allesbehalve simpel een leefwijze in te stellen die afwijkt van wat gewoon is.

Omdat Campings Tohapi Naturisten weet dat naakt leven weldadig is, heeft ze ervoor gekozen om centra in het leven te roepen die gewijd zijn aan vrijheid, aan UW vrijheid, waar ieder van u eindelijk… geheel relaxt een andere leefwijze kan ontdekken… die van het naturisme.

Of u het nu met de paplepel ingegoten heeft gekregen omdat u in een gezin bent opgegroeid die hiervoor openstaat, of dat u serieus op zoek bent gegaan naar een beleving van welzijn, of dat u helemaal nieuwkomer bent op dit gebied, toch is naturisme een levenskunst die velen van ons maar moeilijk echt accepteren… Ten onrechte. Voor alles wat we doen, geldt dat er altijd een eerste keer is. Kennismaken met naturisme is veel makkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Heeft u zin om de stap te wagen?...

Zichzelf zijn… heel gewoon

Iedereen herinnert zich wel hoe heerlijk het was de druppeltjes water over zijn huid te voelen glijden of de streling van de allereerste zonnestralen te voelen. Velen van ons houden nostalgische herinneringen over aan de opwindende middernachtelijke duik in zee, met het gevoel een verbod te overschrijden. Al deze aparte ervaringen kunt u bij Campings Tohapi Naturisten dagelijks beleven tijdens een vakantie op één van haar naturistencampings.

Helemaal in het begin...

Zijn eerste stappen zetten in een centrum dat geheel gewijd is aan naakt leven, heeft ontegenzeggelijk voordelen zoals:

 • kunnen opgaan in de massa van mensen die in dezelfde situatie verkeren als u en dus niet op te vallen om zo de gêne van de eerste momenten te verbergen
 • welwillend begeleid kunnen worden bij deze nieuwe ervaring door doorgewinterde naturisten
 • uw ervaringen delen met vakantiegasten die dezelfde wensen koesteren als u.

Soms zijn het aarzelende eerste stappen, als nieuwkomers totaal natuurlijke angsten hebben zoals:

 • Wat zullen de anderen van me denken
 • Wat is mijn reactie bij het zien van de andere, naakte vakantiegasten
 • Hoe voelt het continu naakt te blijven… vooral in sommige lastige situaties zoals eten in een restaurant…

Stapje voor stapje vooruitgang boeken door een behoudende opvoeding naast zich neer te leggen, door vooroordelen de kop in te drukken en bepaalde vooringenomen ideeën over deze levenskunst uit te bannen… waardoor ook u in staat zult zijn ongedwongen te laten zien wie u werkelijk bent, open en bloot, voor iedereen. Is dat niet het gevoel van vervulling waar ieder van ons zo naar verlangt?
De schroom van de eerste momenten zullen snel vergeten zijn en plaats maken voor een gevoel van welbehagen en echte vrijheid van lichaam en geest, rijk aan emoties.

Naturisme in cijfers, hoe ziet dat eruit?

Een marginale levenskunst? Iets dat slechts door wat randfiguren wordt beoefend? Dat valt nog te bezien, als we de cijfers moeten geloven. Hieruit blijkt duidelijk dat het naturisme als vector van ontplooiing succesvol is.

 • 16% van de Fransen zou bereid zijn het naturisme een keer uit te proberen.
 • 56% van de Fransen denkt dat het naturisme tolerantie uitdraagt.
 • 71% van de Fransen is niet gechoqueerd door het naturisme.
 • 1,5 miljoen toeristen, in totaal, doen elk jaar aan naturisme in Frankrijk.
 • 500.000 personen in Frankrijk doen jaarlijks aan naturisme.

Statistieken die laten zien dat deze manier van vrijheid beleven echt populair is en na deze goede start beslist nog een lang leven beschoren is.

Veelzeggende ervaringen …

Alicia (22 jaar)

"De allereerste keer zal ik niet snel vergeten… ik was op vakantie met vriendinnen in de Provence toen één van ons de anderen uitdaagde: zijn jullie wel of niet in staat te zonnebaden op een naturistenstrand? Iedereen heeft meegedaan, in het begin tussen twee onderdrukte slappe lachbuien door… we zouden maar even blijven… uiteindelijk werd het de hele middag. Een mooie en verrassende ervaring, mijlenver van alle vooroordelen die we hadden… voyeurisme en zo…"

Simone (61 jaar)

"O, toen ik begon met naturisme, ik kan je wel zeggen, toen het bekend werd in mijn omgeving, telde ik opeens niet meer mee, lol. Dat was in de jaren 70, ik herinner het me als de dag van gister… de maatschappij bevrijdde zich, iedereen had zin om zich te laten gaan… ik heb het in mijn eentje uitgeprobeerd, op het CHM. Een fantastische week waar ik me een ander mens voelde, eindelijk geen schroom meer om naakt te zijn, en waar ik nieuwe zin aan mijn leven heb gegeven."

Amandine (30 jaar)

"Bij ons is het naturisme een familiegeschiedenis, al vanaf dat ik klein was, gingen we naar de naturistencamping, met mijn ouders en grootouders in de Renault 4 …. Uiteraard dachten mijn vriendinnen uit mijn klas dat ik niet goed snik was… en dat hun ouders het niet echt op prijs stelden, kon me persoonlijk niet veel schelen…. Ik had mijn vakantievrienden, met wie ik iets echt speciaals kon delen... naakt zijn… doodgewoon, zonder bijbedoelingen…"

Paul (43 jaar)

"De eerste keer was voor mij min of meer toevallig, mijn vrouw had zin het uit nieuwsgierigheid uit te proberen, nadat ze een reportage op de Duitse tv gezien had. Eerlijk gezegd was ik niet bepaald enthousiast en ik heb een paar dagen in een short doorgebracht op de camping. In plaats van beschuldigende blikken waren de naturisten heel erg tolerant. Ik heb mijn tijd genomen en ben uiteindelijk helemaal naakt gegaan. Nu heb ik deze hap frisse lucht gewoon nodig, ik kan niet meer zonder."

Vous l’aurez compris, vous allez vivre une expérience atypique et authentique, une véritable renaissance et une rencontre avec vous-même. Osez sauter le pas, nous sommes là pour vous accompagner dans cette recherche de liberté. Bienvenue dans les campings de la Socnat où il fait bon vivre une nudité partagée.